Skriv för att söka

Reggae

[LIVE] Svenska Akademin – Med anledning av…

Dela

…att Upphovsmännen av den Skånska Raggan skulle infinna sig på Lagunen i Landets Krona en blåsig sommarkväll, infann vi oss också där. En varning om än liten, hade gått ut om att det skulle komma att bli något vi aldrig förr hade upplevt. Och i sanningens namn; har vi väl aldrig sett Sture sitta stilla så länge?

På ljugarbänken
…hade vi placerat de ärligaste människor vi vet med tre mikrofoner och en gitarr. Vi fick följa med på en resa som startade i historiens farvatten, som berättade om att livet och tristessen i en Småstad får kreativiteten att flöda. Där drivkraften om något bättre och känslan av utanförskap driver dig till att Vakna och finna din tribe. Kärlek och respekt.

Framå Framåt…
…fördes vi av våra hjältar som omsorgsfullt valt ut pärlor ur SvAks låtskatt och framförde bitarna i en kronologisk ordning. Där mellansnacket bestod av anekdoter som ledde oss från det ena till det andra. Replokaler. Turnéliv. En sliten Caravelle.

Akut Akut…
hur man ska ha flyt för att bli vokalist i ett band som erövrar Svarje bara för den stackars ordinarie killen inte var där.

Gör det ändå…
…vi blev inbjuda att delta i samtalet. Få kände sig kallade. Men några frågor ställdes om artistnamnen, då blev Don Cho ännu hemligare än förut. Och frågan om de tre värsta gigen. Jag tror det bara landade i två, haha. Men det var något om hockey…

Uppe i höjden…
…var vi nog alla då efter två timmar när gänget avslöjade att kanske det är något nytt på gång.? Sista låten och nu var alla verkligen tvungna att dansa! Och oj vad vi dansade!

Snapphaneklanen…
…delade historier, skratt och kärlek med oss. Enkelt framförda låtar med en vers eller två och en refräng eller två och en go gitarr. Detta avskalade sceneri uppskattades av oss med mängder av allsång och kärlek, kärlek, kärlek!

SvAk, lämna oss aldrig, kärlek!

JAH Bless// Alex

Taggar:
Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppåt