Skriv för att söka

Intervjuer Reggae

[Intervju] Dan I Locks

Dela

Vi välkomnar Dan I Locks, berätta lite om dig själv.
Jag heter Daniel bor i Skåne med min fru och två barn. Jag har gjort musik sen 15 år tillbaka, mitt artistnamn är Dan I Locks. Jag kör mycket solo men jag har även ett ”soundsystem” tillsammans med 2 kompisar som heter Deng Deng HIFI. Jag har mer eller mindre alltid hålt på med musik utav något slag, det är en stor del av mitt liv och ärligt talat är det skit fett med musik (ett extra universum).

Hur kan det komma sig att du släpper allt på vinyl o inte Spotify?
Jag släpper vissa saker på Spotify, en stor del utav låtarna jag medverkar på är det andra producenter som ligger bakom hur dem ska släppas. Det är en stor efterfrågan på vinyl inom soundsystem kulturen så vissa vill hålla sig till det för det ska vara en viss känsla i det hela.

Vem är ditt största samarbete?
Den producent jag har jobbat mest med den senaste tiden är Ashanti Selah, vi har släppt 2 ep och flera singlar. Den senaste är ”Better Be Careful” det är den första jag har släppt där jag har gjort grunden till (komposition).

Vart kan vi se dig spela framöver?
Min nästa spelning är i Polen, det är tillsammans med ett soundsystem från Tyskland. Sedan har vi Malmö DUB CLUB, som kommer dra igång nu i höst och en hel del i våren med.

Kommer du släppa något nytt innan årets slut?
Förhoppningsvis, vi jobbar på ett album jag och Ashanti. Kanske det kommer det ut i årets slut kanske i början på nästa år, vi får se.

Några mål innan nästa sommar?
Att albumet ska vara ute och gärna någon musikvideo. Sedan gärna fler spelningar med vårt soundsystem Deng Deng HIFI. Sedan har vi även nya släpp med vårt label Deng Deng Musica

Vi tackar Dan I Locks för intervjun

Facebook: Dan I Locks


Foto: Marcus Skånhamre

Taggar:
Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppåt